מאיר עקל כורם וחקלאי וזאב צינמון איש הפקולטה לחקלאות. שני חברים אשר עסקו שנים בעשיית יין החליטו לחבור בסוף שנות ה 90, להגשים חלום ישן ולהקים יקב.

הלקוחות הראשונים היו משפחה וחברים, לאט, עם השנים, גדלו והתפתחו, אולם עדיין שומרים ביקב על האופי המשפחתי והאינטימי של יקב בוטיק קטן ואיכותי.

​נאמנים לתפיסה לפיה ההשראה באה מהאזור, מקפידים הייננים על בציר ידני מחלקות קבועות בכרמים הסמוכים למושב באזור שפלת עמק איילון. טעמו של היין תלוי לא רק בסוג העינב אלא גם בסוג האדמה והאקלים בו הוא גדל, הכרמים נהנים מאדמת סחף דשנה ומאווררת ומהאקלים הייחודי לאזור מודיעים, תנאים המעניקים ליין את צבעו העז, טעמו העשיר ואת ריחו המיוחד.

תפיסת העולם של הייננים הינה שילוב בין גישה מסורתית וטכנולוגיה מודרנית. הם מלווים את הענבים מן הכרם עד הבקבוק, מניחים לו כשצריך ותומכים בו טכנולוגית על מנת להגיע למוצר משובח ובעל יכולת התיישנות.

 

"במו ידי נטעתי כרם, בעזרת שותפי זאב הקימונו יקב לתפארת ויין משובח ייצרנו".